Functies

13 mei 2016
111
ORT-berekening
In de zorg wordt veel gewerkt met onregelmatigheidstoeslagen (ORT). Rokade bevat een aparte ORT-module, waarin precies is te zien hoeveel ORT de medewerkers hebben opgebouwd. Bij het op maat maken van uw pakket stellen wij de ORT-waarden in conform de geldende CAO of eventueel afwijkende regels bij uw zorginstelling. De ORT is ook eenvoudig te exporteren naar bijvoorbeeld de salarisadministratie.
222
Meer/minderwerk
Geen losse mailtjes meer, of geeltjes op een beeldscherm geplakt. Als iemand later begint met werken of langer doorgaat, kan dit in een geïntegreerde module worden bijgehouden in Rokade V6. Makkelijk en ovezichtelijk. Bij het meer- of minderwerk houdt Rokade V6 automatisch rekening met de eventueel van toepassing zijnde ORT-percentages.
33
Vakantieplanning
Het is een terugkerende fenomeen binnen de zorg; onderbezetting in de vakantieperiodes. Met Rokade V6 kunt u met één druk op de knop zien of u nog een volledige bezetting van bepaalde functies en diensten kunt behalen, wanneer u een aantal medewerkers verlof geeft. Zodat u niet onnodig oproep- of uitzendkrachten hoeft in te huren, en de cliënten de zorg krijgen die zij nodig hebben.
14
Individueel configureerbaar
Naast de kaders die gelden voor de instelling (bijvoorbeeld geen dienstblokken van meer dan vijf diensten achter elkaar), kunnen verschillende zaken ook individueel worden ingesteld. Per medewerker kan onder meer worden ingegeven op welke dagen en diensten zij mogen worden ingepland, hoeveel weekenden zij per periode maximaal ingepland mogen worden en kunnen er voorkeursdiensten en vaste (goedgekeurde) aanvragen worden ingevoerd. De berekeningsmodule houdt bij het berekenen van de optimale planning vervolgens rekening met deze instellingen.
9
Bezettingsoverzichten
Bij het op maat maken van Rokade V6 wordt een basisbezetting ingevoerd voor de verschillende dagen en diensten. Bij een gewijzigde zorgvraag kunt u de bezettingseisen altijd zelf aanpassen en de planning hierop berekenen. Ook wanneer u een vervanger nodig hebt, bijvoorbeeld bij ziekte van een medewerker, kunt u in een overzicht simpel en snel zien wie er voor die dienst eventueel beschikbaar is en op welk rooster van welke medewerker deze extra dienst het beste aansluit.
2
Management overzicht
Als planner of manager van een afdeling wilt u op elk moment kunnen zien wat bijvoorbeeld de (over)bezetting is, hoeveel oproepkrachten er ingepland zijn en wat het ziekte-verzuimpercentage is. In het management overzicht in Rokade V6 zijn de belangrijkste gegevens altijd real-time af te lezen. Wát u precies wilt kunnen aflezen in dit overzicht, kunt u aangeven bij het op maat maken van het programma. Alles is mogelijk.
11
Equivalente functies en diensten
In Rokade V6 kunt u op eenvoudige wijze functies en diensten equivalent maken aan elkaar. Bij de automatische planning-berekening wordt hier dan rekening mee gehouden. De equivalente functies en diensten kunt u via diverse overzichten ook altijd snel raadplegen.
7
Gebruiksvriendelijk
Rokade V6 kenmerkt zich door een overzichtelijke weergave en bediening. Voor alle opties zijn uitgebreide helpfuncties aanwezig. Plannen is dus niet langer alleen voorbehouden aan de ervaren planners; met Rokade V6 kan iederéén plannen.
info
Meer informatie?
Wilt u meer informatie over Rokade V6? Neem dan contact op via de contactpagina of download onze brochure.